Thursday, June 23, 2011

"Pemilik Cintaku Setelah Allah Dan Rasul"

semalam zeera susah nak tido..
nak lelap kan mate pun payah..
tak taw lah kenape..huhu..
dok termenung je r..
sambil2 termenung tu zeera terpandang sesuatu.
.zeera terpandang novel "Pemilik Cintaku Setelah Allah Dan Rasul"
Zakiah Adun yg bg zeera pnjam nie..
zeera tertarik sangat ngn novel nie sejak terpandang kat profile pic kia..
pas tu zeera pnjam kat kia..bru petang semalm zeera dapat jmpe dye..
tu pun kia ajak zeera keluar minun jap..
kata nye nak belanje..
hehe:)
thank kia...


nie lah novel "Pemilik Cintaku Setelah Allah Dan Rasul"





halaman belakang novel..:p

novel nie memang menarik..
sesuai untuk semua peringkat umur terutamanye golongan remaja mcm zeera..
walaupun novel nie ringkas tp ia banyak bg zeera motivasi dlm hidup zeera..
banyak pangajaran yg zeera dpt dlm novel nie..
pas zeera bace novel nie zeera rase tenang sgt..
Masya Allah..sungguh indah bercinta selepas berkahwin nie..
bahagia sangat..
kalau boleh zeera nak jadi seperti Qani'ah
mencari cinta sejati dan menikmati cinta halal yang sungguh indah..
mampu ke zeera nak memiliki bakal suami sebaik Dr.Muslih????
bertuah klu zeera dpt suami yang mengamalkan sunnah2 nabi 
dan mengikut sedikit sebanyak perangai nabi muhammad s.a.w.
huhu:(

insyaallah...

disini zeera selitkan sinopsis novel nie..

Novel ringkas ini mengisahkan perjalanan hidup seorang wanita yang sangat berhati-hati dalam menetapkan pasangan hidupnya. Keimanan yang tinggi dan kepercayaan yang menyeluruh terhadap Islam membuatkan beliau menggunakan segala pendekatan Rasulullah s.a.w. untuk hanya menerima pasangan hidup yang benar-benar dapat mendidik beliau dan keluarga ke jalan rahmat. Berkat kesabarannya itu, beliau akhirnya berjaya menemui pemilik cintanya, setelah Allah dan Rasul.


nauzubillah..

~
~
~
~
~
~
~
~

 ~
sekian..
salam..







                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           




3 comments:

Siti Arfah said...

Mmg bez sgt novel neh .^^,. Sama2 la kta berdoa moga d pertemukan jodoh yg baik nnti .

Noor Azeerah said...

insyaalah...amin

Cik Ina said...

saya dah baca.. sangat SUPER COOL + ayat2 dlm buku tu sangat super POWER..